Medewerker

Het leven moet achterwaarts worden begrepen, maar voorwaarts worden geleefd

Soren Kierkegaard

Katja Bamps

Mijn missie is om het geloof in jezelf en jouw relaties te(her)ontdekken.

Hoe? Door jou te ontmoeten in jouw zijn, door jou te zien, door jou te horen.

Dit kan ook samen met diegene die voor jou belangrijk zijn: jouw partner, jouw mede-ouder, jouwkinderen.

Vanuit mijn geloof in liefde en zelfheling ben ik er immers van overtuigd dat jij weet én voelt wat het beste is voor jezelf, maar dat je op de weg van het leven soms moeilijk de weg hiernaartoe vindt.

Wat ik dan doe, is vanuit volle aanwezigheid en in contact met jouw energie, die vragen stellen én die beweging maken die jou terug helemaal in jouw kracht en zachtheid zet.

Welkom!

Alle vragen rond volgende topics zijn welkom: identiteit, leven, loopbaan, communicatie, relatie, stress, depressie, angsten, rouw -en verlieservaringen, zelfbeeld, gezinsinteracties,…

Ik werk aan de hand van gesprekken, opstellingen, (creatieve) oefeningen, huiswerk e.d.

Ervaring: Bijna 8 jaar heb ik gewerkt als consulente bij Jongerenwelzijn waar ik de meest kwetsbare jongeren en hun gezin heb mogen begeleiden. De 5 daaropvolgende jaren heb ik als vormings -en agressieverantwoordelijke mij gespecialiseerd in de ondersteuning van de consulenten in het werken met deze gezinnen. Hierbij heb ik erg ingezet op verbindende communicatie.

Tijdens deze periode merkte ik dat ik het meest krachtig op mijn benen sta, als ik de kans krijg om de ander te ondersteunen om krachtig op hun plek te staan. Zo ben ik in 2019begonnen met mijn eigen praktijk waarbij ik mij heb gespecialiseerd in systemisch werk, ben ik gestart als therapeut binnen de Communicatiegroep en als loopbaanbegeleider via Eclips consult.

Opleiding:

-   Bachelor Maatschappelijkwerk (EHB, 2006)

-   Oplossings -en krachtgericht werken, Signs of Safety (Vraagkracht en Turnell/Wiggerink,2011-2018)

-   Geweldloze communicatie (Blabla, 2017 - 2019)

-   Professionele coaching, systeemcoaching en training in systemische karakterintelligentie (systeemopstellingen)(Systo, 2018 - 2019)

-   Agressiecoach(Impuls, 2019)

-   Verbindende besluitvorming en leidinggeven (Human Matters, 2019)

-   Emotionally Focused Therapy (EFT)* via EFT België(2020 en 2021)

 

*Emotionally Focused Therapy is ontwikkeld door Sue Johnson. Deze therapie focust zich op de liefde en de emoties die centraal staan in een relatie. Het streven is om de emotionele band te verbeteren en te verdiepen. Concreet doen we dit doorgesprekken, waarbij ik soms opstellingen en andere dramatechnieken gebruik om de verandering waar we naar toe werken in ons lichaam te verankeren.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat EFT één van de meest succesvolle vormen van relatietherapie is: 90% van de koppels ervaart een belangrijke verbetering en,70% tot 75% herstelt van stress in/rond de relatie.

Laatste posts

Geen artikels gevonden