Posts

ABFT training level 1 - K.U.Leuven   in Communicatiegroep                       13-14/11  &  27-28/11/2020

05/2020
kinderen en jongeren

ABFT training level 1 – Introductieworkshop

Tijdens de vierdaagse ABFT introductieworkshop worden deelnemers ondergedompeld in het gehechtheidskader, het emotiegericht werken, en het ABFT model met zijn verschillende behandeltaken. We zoomen theoretisch in op elke ABFT behandeltaak afzonderlijk, demonstreren deze aan de hand van videomateriaal van de ABFT ontwikkelaars, en oefenen met het toepassen van ABFT-inzichten en –vaardigheden in rollenspelen.

https://ppw.kuleuven.be/ogop/abft/opleiding

ABFT OPLEIDING

OPLEIDINGSAANBOD 2020-2021

ABFT kennismaking - Webinars door ABFT ontwikkelaars

 • Gratis webinar over ABFT en online ABFT door Guy Diamond en Suzanne Levy
  20 mei 2020, 20u-21u15; Klik hier voor informatie of inschrijving
  Georganiseerd door de Nederlandse organisatie E-Health Specialists
 • Webinar over de theoretische basis en 5 behandeltaken van ABFT door Guy Diamond
  16 & 17 juli 2020, 14u30-18u15, €100; Inschrijven is weldra mogelijk
  Georganiseerd door ABFT Belgium
 • 28 & 29 mei 2020, 15u-18u45, €100; Klik hier voor informatie of inschrijving
  Georganiseerd door Drexel University USA, i.s.m. ABFT Belgium
 • Webinar over de theoretische basis en 5 behandeltaken van ABFT door Suzanne Levy
  28 & 29 mei 2020, 19u-22u45, €100/$110; Klik hier voor informatie of inschrjving
  Georganiseerd door Drexel University USA, i.s.m. ABFT Belgium

ABFT training level 1 – Introductieworkshop

Tijdens de vierdaagse ABFT introductieworkshop worden deelnemers ondergedompeld in het gehechtheidskader, het emotiegericht werken, en het ABFT model met zijn verschillende behandeltaken. We zoomen theoretisch in op elke ABFT behandeltaak afzonderlijk, demonstreren deze aan de hand van videomateriaal van de ABFT ontwikkelaars, en oefenen met het toepassen van ABFT-inzichten en –vaardigheden in rollenspelen.

Aanwezigheid tijdens deze vierdaagse ABFT introductieworkshop resulteert in een attest van deelname “ABFT training level 1”. Deelnemers kunnen met dit attest ABFT-geïnspireerd werken in de klinische praktijk. Ze beschikken over de nodige bagage om van start te gaan met experimenteren en toepassen van ABFT-inzichten en –vaardigheden in hun klinisch werk.

Deelname aan de vierdaagse ABFT introductieworkshop kost €750. Er kan gebruik gemaakt worden van de KMO-portefeuille.

Wegens de corona-crisis hebben we de ABFT introductieworkshops in mei en juni 2020 te Leuven, Antwerpen en Hasselt verplaatst naar het najaar 2020.

Leuven

10-11/09 & 24-25/09/2020

Schrijf je in

VHI (KULeuven)
Dekenstraat 2
3000 Leuven

Antwerpen

15-16/09 & 23-24/09/2020

Schrijf je in

PZ Multiversum
Deurnestraat 252
2640 Mortsel

Hasselt

13-14/11 & 27-28/11/2020

Schrijf je in

Communicatiegroep
Kramerslaan 15 Bus 5.3
3500 Hasselt

*Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld van €750
*Workshops worden georganiseerd onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen en onder voorbehoud van de verdere evoluties en maatregelen in het kader van de coronacrisis.

ABFT training level 2 – Verdiepingsopleiding

Tijdens de ABFT verdiepingsopleiding worden deelnemers ondersteund en gecoacht in de concrete toepassing van het ABFT model bij gezinnen in begeleiding. Via ABFT workshops zoomen we in op uitdagingen en worstelingen waar ABFT-therapeuten mee geconfronteerd (kunnen) worden bij het toepassen van de verschillende ABFT behandeltaken. Aan de hand van videomateriaal en rollenspelen verbreden, verrijken en verdiepen we de ABFT-inzichten en –vaardigheden van de deelnemers om met uitdagende cliënten en situaties om te gaan, in lijn met het ABFT model. Daarnaast ondersteunen we de deelnemers in supervisiegroepen in hun groei als ABFT therapeut. Aan de hand van videobeelden van ABFT-sessies van supervisanten, nemen we supervisievragen over lopende ABFT-begeleidingen onder de loep.

Op het einde van deze ABFT verdiepingsopleiding beogen we dat deelnemers in staat zijn om het ABFT model toe te passen zoals bedoeld door de ABFT ontwikkelaars. Ze kunnen op een ondersteunende manier gehechtheidsgerelateerde kwetsbare emoties en zorgnoden in gezinnen bespreekbaar maken en inzetten op het versterken van gezinsrelaties als buffer voor de jongere tegen het ontwikkelen van psychopathologie. Deelnemers die tijdens een mondeling examen met videomateriaal kunnen aantonen dat ze het ABFT model toepassen zoals bedoeld door de ABFT-ontwikkelaars, krijgen een PEV getuigschrift “ABFT training Level 2”. Dit laat toe om ABFT uit te oefenen en zich ABFT-opgeleide hulpverlener te noemen. Dit getuigschrift maakt het ook mogelijk om 5 videotapes (1 tape per taak) te verzenden naar de ABFT-ontwikkelaars (Drexel, Philadelphia, USA) voor certificatie als internationaal erkend ABFT therapeut.

In academiejaar 2020 – 2021 wordt de volgende PEV ABFT verdiepingsopleiding georganiseerd aan de KU Leuven. We gaan van start op 29/09/2020 en ontmoeten elkaar tweewekelijks op dinsdag van 9u30 tot 17u (schoolvakanties niet inbegrepen). Deelname kost €2500. Er kan gebruik gemaakt worden van de KMO-portefeuille.

Je kandidaat stellen voor de ABFT Level 2 verdiepingsopleiding kan door ons je CV en motivatiebrief te bezorgen via ABFT@kuleuven.be. We zullen u vervolgens uitnodigen voor een (online) selectiegesprek om wederzijds verwachtingen te verkennen en af te stemmen. Kandidaten dienen ABFT Level 1 behaald te hebben. Therapeutische ervaring o.m. in het werken met gezinnen en met depressie/suïcidaliteit is belangrijk.

De ABFT verdiepingsopleiding is geaccrediteerd door de NVRG voor 60 accreditatiepunten.

Deelnemers worden verwacht het ABFT handboek aan te kopen en door te nemen: Diamond, G. S., Diamond, G. M., & Levy, S. A. (2014). Attachment-based family therapy for depressed adolescents (1st ed.). Washington, DC: American Psychological Association. http://doi.org/10.1037/14296-000

The main credentialing body for ABFT at Drexel University has approved the ABFT Belgium Training Center to provide official training in ABFT.

In-service training

We hebben een menu aan trainingsdiensten die we aanbieden binnen uw dienst of organisatie. Contacteer ABFT@kuleuven.be voor meer informatie.

Gerelateerde Posts