Medewerker

There is no such thing as a baby, there is a baby and someone

Winnicott

Anneleen Bams

Ouder-kindtherapie, speltherapie en ouderbegeleiding

Perinatale counseling

 

Als orthopedagoog ontmoet ik je op maandag binnen de Communicatiegroep.

Je kan bij mij terecht als (aanstaande) ouder met een jongkind (-9 maanden tot 12 jaar).

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom we elkaars pad kruisen en samen op weg besluiten te gaan. Zo kan het zijn dat je jezelf zorgen maakt over het (aanstaand) ouderschap, de ontwikkeling van je kind, het gedrag van je kind ... De vragen en bezorgdheden kunnen allerhande gedachten en gevoelens oproepen waardoor er een disbalans kan ontstaan, een gevoel van vastzitten of overspoeld worden.

Ik ga graag met jullie op weg vanuit het psychodynamisch kader. Hierbij staan het kind, de (aanstaande) ouder/context en de relatietussen ouder/context en kind centraal. We proberen woorden, verhaal en ontwikkeling te geven aan jullie innerlijke wereld. Dit doen we samen aan de hand van spel, gesprekken en het gebruiken van visuele en creatieve elementen.

Naast therapeut binnen de Communicatiegroep ben ik ook werkzaam als thuisbegeleidster bij de Dienst Ambulante Begeleiding. Hier maak ik deel uit van het team van de vroegbegeleiding. Als team komen wij daar waar het anders loopt dan verwacht of gehoopt en ondersteunen we gezinnen met een kindje tussen 0 en 6 jaar met zorgen in de ontwikkeling, een ongewone of moeilijke start of na premature geboorte.

-       Master Klinische Orthopedagogiek (KU Leuven) - visumnummer295202

-       Psychodynamisch kindertherapeut i.o. (KU Leuven)

-       Lid Vlaamse Vereniging Orthopedagogen:VVO2010817

Extra vorming in:

-       Infant Mental Health

-       Perinataal counselor

-       Individueel emotioneel begeleider - COVA